اشتراک گذاری

آشنایی با اصطلاحات رایج عکاسی

اگر کسی به عکاسی و عکس گرفتن علاقه دارد باید علاوه بر آشنایی با تکنیک های مختلف عکاسی و داشتن مهارت فنی کافی در استفاده از دوربین، با اصطلاحات رایج عکاسی نیز آشنا باشد. خصوصا اگر بخواهید در سطح حرفه ای فعالیت کنید، مسلط بودن به اصطلاحات متداول عکاسی بسیار ضروری است.

 این اصطلاحات تعداد بسیار زیادی دارد اما برخی از آنها از بقیه مهمتر هستند و کاربرد آنها نیز بیشتر است. برخی از این اصطلاحات ساده تر هستند و عموم هم می توانند به راحتی متوجه آنها شوند. با این حال برخی از این عبارات بسیار پیچیده اند و درک و فهم آنها ممکن است کمی دشوار باشد. در این مقاله ضمن بررسی اصطلاحات رایج عکاسی با مهمترین های این واژه ها و معنا و کاربردی که دارند بیشتر آشنا می شویم.

اصطلاحات رایج عکاسی

مهمترین اصطلاحات رایج عکاسی

همانطور که گفته شد لیست اصطلاحات متداول عکاسی بسیار طولانی است. با این حال برخی از کاربردی ترین این اصطلاحات که در ادامه مفهوم هریک از آنها را بررسی می کنیم، عبارتند از: فتوگرافی، Auto Exposure Bracketing، دیافراگم، گشودگی دیافراگم، سرعت شاتر، فوکوس، Bulb Mode، Burning، نسبت تصویر، عمق میدان، هیستوگرام، ایزو و Chromatic Aberration.

فتوگرافی

اولین و مهمترین اصطلاحی که در دنیای عکاسی باید با آن آشنا شد، خود واژه فتوگرافی به معنای عکاسی است. فتوگرافی از دو کلمه یونانی به معنای نور و ترسیم گرفته شده است. دلیل آن هم کاربرد نور در به تصویر کشیدن تصاویر است. بدون شک فتوگرافی یکی از مهمترین اصطلاحات رایج عکاسی است.

Auto Exposure Bracketing

Auto Exposure Bracketing به معنی نوردهی خودکار است. براکتینگ یکی دیگر از اصطلاحات رایج عکاسی است که عکاسان از آن برای ایجاد یک تصویر منحصر به فرد با نور و چشم اندازی به خصوص استفاده می کنند. در واقع براکتینگ یک تکنیک عکاسی است که به عکاس ها این امکان را می دهد تا عکس های خود را با نوری متعادل ( نه زیاد و نه کم ) بگیرند. کار دیگری که عکاسان با این تکنیک انجام می دهند، ترکیب عکس های مختلف در نرم افزارهای ویرایشی مانند فتوشاپ است تا به این ترتیب تصاویر بسیار جذاب تری را ایجاد کنند.

دیافراگم

از مهم ترین اصطلاحات رایج عکاسی، واژه دیافراگم است. دیافراگم در واقع دریچه لنز دوربین است که می توان آن را تغییر داد. بر اساس اندازه دیافراگم، میزان نوری که به لنز دوربین وارد می شود متغیر است. هرچقدر دیافراگم بزرگتر باشد، نور وارد شده به لنز هم بیشتر است. عکاسان بر اساس شرایط نور محیطی از دیافراگم مناسب استفاده می کنند. دیافراگم ها به صورت کسری دسته بندی و شماره گذاری می شوند. هر چقدر عدد کسر بزرگتر باشد، دیافراگم مورد نظر کوچکتر است و بر عکس.

گشودگی دیافراگم

از دیگر اصطلاحات رایج عکاسی، گشودگی دیافراگم است. به این مورد به انگلیسی Aperture گفته می شود. این عبارت همانطور که از نام آن هم می توان متوجه شد، به میزان باز بودن لنز دوربین عکاسی اشاره دارد. بر اساس میزان باز بودن یا گشودگی دیافراگم، نور مورد نیاز برای عکاسی تعیین می شود. برای مثال هرچقدر که این گشودگی دیافراگم بیشتر باشد، نور مورد نیاز برای عکاسی نیز کمتر است. این مورد به عنوان یکی از اصطلاحات متداول عکاسی کاربرد بسیار زیادی در بین عکاسان دارد.

سرعت شاتر

یکی دیگر از مهم ترین اصطلاحات رایج عکاسی، سرعت شاتر است که جزو سه اصل اساسی عکاسی نیز محسوب می شود. خود شاتر پرده ای است که رو به روی حسگر دوربین قرار می گیرد. در زمان عکاسی این پرده کنار می رود تا نور بعد از عبور از لنز دوربین به حسگر برسد. سرعت شاتر به مدت زمانی که این پرده باز می ماند اشاره دارد. این مدت زمان روی کیفیت نهایی عکس تاثیر می گذارد. سرعت شاتر جزو نکات مهم عکاسی در بهار است که باید به آن توجه داشت.

فوکوس

از دیگر اصطلاحات رایج عکاسی که به میزان زیادی از آن استفاده می شود، اصطلاح فوکوس است. فوکوس همانطور که به صورت عامیانه معنا می شود، به معنی زوم کردن است. نقطه فوکوس در هر عکسی، با کیفیت ترین و واضح ترین قسمت آن است. زمانی که در یک عکس شما روی یک سوژه فوکوس می کنید، سایر جزئیاتی که در اطراف و پس زمینه آن قرار دارند تار می شوند.

میخوایی فوکوس دوربینتو تنظیم کنی اما بلد نیستی؟ بیا تا کمکت کنم

حالت بالت

از دیگر اصطلاحات رایج عکاسی که باید با آن آشنا بود، حالت بالب یا Bulb mode است. این حالتی از عکاسی است که معمولا برای نوردهی های طولانی مدت از آن استفاده می شود. با استفاده از این حالت می توان عکس های کنترل از راه دور را گرفت و مطمئن شد که لرزش دوربین عکس ها را تار نمی کنند.

واژه برنینگ

عکاسان می توانند نور و رنگ عکس های خود را بسته به هدفی که دارند تغییر دهند. یکی از اصطلاحات رایج عکاسی که برای این منظور استفاده می شود، برنینگ است که در آن عکاس به صورت انتخابی و عمدا بخش هایی از یک عکس را تیره تر می کند. البته معمولا عکاسان برای برنینگ کردن عکس های شان از نرم افزارهای اختصاصی ویرایش عکس مانند لایت روم یا فتوشاپ استفاده می کنند.

نسبت تصویر

از دیگر اصطلاحات رایج عکاسی که به میزان زیادی از آن استفاده می شود، نسبت تصویر است. این نسبت در واقع نسبت طول به عرض یک تصویر است. می توان در دوربین عکاسی و در زمان گرفتن عکس ها نسبت تصویر مورد نظر را انتخاب کرد. البته این امکان نیز وجود دارد تا بعد از گرفتن عکس ها و در مرحله ویرایش آنها نسبت تصویر را تغییر داد.

عمق میدان

از دیگر اصطلاحات رایج عکاسی، عبارت عمق میدان است. در واقع عمق میدان مربوط به فوکوس واضح سوژه در یک عکس اشاره دارد. انتخاب عمق میدان مناسب باید با توجه به سوژه عکس انتخاب شود. برای مثال در عکاسی پرتره باید از عمق میدان کم استفاده کرد. به این ترتیب شما می توانید روی چشم ها و اجزای صورت سوژه فوکوس کنید. در مقابل اما اگر ژانر عکاسی، عکاسی لنداسکیپ باشد باید از عمق میدان زیاد استفاده کرد.

هیستوگرام

هیستوگرام یکی دیگر از اصطلاحات رایج عکاسی است که به نمودارها اشاره دارد. این نمودار اختصاصی عکاسی مشخص می کند که در یک تصویر چند پیکسل روشن و چند پیکسل تیره وجود دارد. این مورد یکی از اصطلاحات متداول عکاسی است که خصوصا برای عکاسان مبتدی بسیار مهم است. سمت و سوی نوک قله این نمودار تعیین می کند که رنگ های روشن تصویر بیشتر است یا رنگ های تیره.

ایزو

ایزو یا ISO از دیگر اصطلاحات رایج عکاسی است که میزان حساسیت دوربین به نور را مشخص می کند. بر اساس حساسیت دوربین به نور می توان تعیین کرد که چه دوربینی برای عکاسی در نور روز مناسب است و کدام مدل برای این منظور انتخاب خوبی نیست. هر چه ایزو بالاتر باشد دوربین برای گرفتن عکس هایی با نور کمتر مناسب است. ایزوی پایین، برای مثال ایزوی 100 نشان می دهد که دوربین مورد نظر برای عکاسی در نور روز گزینه مناسبی است.

واژه Chromatic Aberration

از دیگر اصطلاحات رایج عکاسی، عبارت Chromatic Aberration به معنای انحرافات رنگی است. این مورد در واقع به مشکل عکاسان در رسیدن به بهترین کیفیت تصویر اشاره دارد. انحرافات رنگی به نوبه خود به دو نوع انحرافات عرضی و انحرافات طولی دسته بندی می شود.

در انحرافات عرضی سایه های آبی، فیروزه ای یا قرمز رنگ در گوشه های تصویر در اطراف سوژه ها دیده می شود. در انحرافات طولی در بخش جلویی و پشتی نقطه فوکوس رنگ ها تغییر می کنند. این موارد می توانند کیفیت تصاویر را تحت تاثیر قرار دهند. اما عکاسان می توانند این انحرافات رنگی را در مرحله ویرایش عکس ها برطرف کرده و کیفیت تصاویر را بهبود ببخشند.

5/5 (1 امتیاز)