لنزهای دوربین به دلیل تکنولوژی پیچیده و فرآیندهای تولید دقیقی که در ساخت آن ها به کار می رود، اغلب گران هستند. در این مقاله از نمایندگی کنون به بررسی چند مورد خاص می پردازیم که دلیل گرانی لنز دوربین را توضیح می دهد.
بررسی دلایل گران بودن لنز دوربین
1. مواد با کیفیت بالا
عدسی های لنز از شیشه های اپتیکی خاصی ساخته می شوند که برای افزایش وضوح تصویر طراحی شده اند. این مواد، مانند شیشه های اپتیکی با ضریب شکست بالا یا شیشه های فلورایت، به شدت گران قیمت هستند.
2. فرآیندهای تولید پیچیده
ساخت لنزها شامل فرآیندهای دقیق و پیچیده ای مانند سنگ زنی، پولیش و پوشش دهی چندلایه است تا ماکزیمم کیفیت نوری حاصل شود. هر کدام از این مراحل نیازمند مهارت های فنی بالا و تجهیزات پیشرفته است.
3. تحقیق و توسعه
توسعه لنزهای جدید نیازمند سرمایه گذاری قابل توجهی در تحقیق و توسعه است. این شامل هزینه های طراحی، آزمایش و بهینه سازی لنزها برای دستیابی به بهترین عملکرد ممکن است.
4. فناوری های نوآورانه
لنزهایی که دارای فناوری های پیشرفته مانند لرزشگیر تصویر، اتوفوکوس سریع و پردازش پیشرفته تصویر هستند، قیمت بیشتری دارند. این ویژگی ها به بهبود قابل توجهی در کیفیت تصویر و تجربه کاربری کمک می کنند، اما توسعه و ادغام آن ها گران است.
پیشنهاد سایت: راهنمای خرید لنز دوربین
5. انواع لنز دوربین
برای درک تفاوت بین لنزها، بهتر است که ابتدا آن ها را در گروه های مختلف دسته بندی کنیم. در ادامه به بررسی انواع لنزهای عکاسی می پردازیم.
لنز Enthusiast
پلی بین لنزهای مصرفی و حرفه ای با قیمت متوسط و حداکثر دیافراگم ثابت آهسته تر است. بهتر از لنزهای مصرفی ساخته شده باشد. این لنز یک فرمول اپتیکال پیشرفته تر با عناصر اغلب پوشش داده شده تولید شده است. محدوده قیمت معمولا بین 500 تا 1500 دلار است، اما برای لنزهای خاص می تواند بیشتر از آن باشد.
لنز های حرفه ای
لنزهای فول فریم با دیافراگم ثابت (بین f/1.4 و f/2.8) با اپتیک عالی، لوله/لوله فلزی، طراحی اپتیکال پیشرفته با فناوریهای پوشش برتر، موتور فوکوس خودکار سریع، و مقاومت در برابر آب و هوا از دسته لنز های حرفه ای به حساس می آیند. قیمت این لنز ها معمولا از محدوده 1500 دلار شروع می شود اما بسته به سن و عوامل دیگر می تواند کمتر باشد.
عامل اصلی تمایز بین دسته های فوق لزوما قیمت نیست. ویژگی ها، کیفیت، موتور فوکوس خودکار، اندازه، ویژگی های اپتیکال و قیمت آن چیزی است که به طور کلی یک لنز را از لنز دیگر جدا می کند. برخی از لنزها فقط به دلیل سال تولید خود با قیمت ارزان فروخته می شوند، اما این بدان معنا نیست که آن ها به دسته دیگری منتقل می شوند. به عنوان مثال، یک نسخه قدیمی تر از لنز 70-200 میلی متری f/2.8 نیکون را می توان با قیمتی کمتر از 1000 دلار در شرایط عالی خریداری کرد، که نصف قیمتی است که یک لنز 70-200 میلیمتری f/2.8 مدرن برای آن استفاده می شود. با وجود قیمت پایین تر، لنز اولی هنوز یک لنز حرفه ای است.
6. هزینه های تولید و کیفیت قطعات
یکی از دلایل اصلی گرانی لنزهای حرفه ای، هزینه های تولید و استانداردهای باکیفیت تعیین شده توسط تولیدکنندگان است. لنزهای درجه مصرف کننده به صورت دسته ای و به روشی عمدتا خودکار و با دخالت بسیار کمی از انسان تولید می شوند. در حالی که هر عنصر عدسی شیشه ای/فلوریت جداگانه فرآیند تولید با کیفیت بسیار بالایی را طی می کند، استفاده از عناصر اکریلیک درجه پایین یا شیشه با حباب های طبیعی در لنزهای مصرفی قابل قبول است.
در مقایسه، عناصر شیشه ای مورد استفاده در لنزهای حرفه ای تحت آزمایش و بازرسی دقیق قرار می گیرند و تنها اپتیک های درجه یک راه خود را به لنزهای درجه یک می دهند. المان های شیشه ای که در لنزهای حرفه ای سطح بالا استفاده می شوند، گاهی اوقات با دست فشار داده می شوند، شکل میگیرند و توسط مهندسین با تجربه که بازرسی های بصری و توسط دستگاه های تخصصی را برای شناسایی هرگونه مشکل احتمالی انجام می دهند، کار می کنند.
همچنین تفاوت های زیادی در مونتاژ فیزیکی لنزها و سایر اجزای مورد استفاده در لنزها وجود دارد. برخی لنزهای درجه یک بیشتر توسط ماشین ها مونتاژ می شوند و از قطعات ارزان تر/پایین تر، پلاستیک و آلومینیوم تشکیل شده اند. از سوی دیگر، لنزهای حرفه ای اغلب به صورت دستی مونتاژ می شوند و تنها بهترین اجزا مانند فلزات باکیفیت مثل برنج در داخل لنزها قرار می گیرند. از این رو، هزینه های تولید لنزهای حرفه ای همیشه در مقایسه بسیار بالاتر است. علاوه بر این، لنزهای حرفه ای نیاز به تحقیق و توسعه بسیار بیشتری برای طراحی افراد برتر در صنعت دارند که این امر نیز بر هزینه ها می افزاید.
آشنایی با محصولات بازار: لنز 85 میلی متری سامیانگ
7. کیفیت لنز دوربین
علاوه بر هزینه های تولید و تفاوت اجزای فوق الذکر، لنزهای حرفه ای آستانه های تضمین کیفیت (QA) بسیار متفاوتی دارند. برای مثال، اگر واریانس لنز مصرفی بین اعداد 1 و 10 باشد، لنزهای حرفهای واریانس بسیار تنگ تری دارند که چیزی در حدود 1 تا 3 است. این تفاوت های آستانه در سراسر فرآیند تولید تنظیم میشوند.
8. طراحی نوری
لنزهای حرفه ای با فرمول های اپتیکال پیچیده ای طراحی شده اند که برای کاهش انحرافات مختلف لنز به عناصر نوری زیادی نیاز دارند. به عنوان مثال، دوربین Nikon 35mm f/1.4G فوق دارای 10 عنصر در 7 گروه است، در حالی که لنز Nikon 35mm f/1.8G DX دارای 8 عنصر در 6 گروه است. در حالی که تفاوت این است که تعداد فیزیکی عناصر آنقدر زیاد نیست، تفاوت زیادی در اندازه هر عنصر لنز وجود دارد.
9. عناصر و پوشش لنز
علاوه بر تفاوت در طراحی نوری، تفاوت های زیادی در نوع عناصر لنز استفاده شده در لنزها نیز وجود دارد. هزینه ساخت عناصر لنز غیرکروی، پراکندگی بسیار کم و فلوریت بسیار بیشتر از لنزهای معمولی است، بنابراین تعداد بیشتری از آن نوع عناصر مورد استفاده در لنزهای حرفه ای را خواهید دید. علاوه بر این، لنزهای حرفه ای اغلب با پوشش های خاصی مانند پوشش فوق یکپارچه نیکون (SIC) و پوشش نانو کریستال ساخته می شوند که به طور چشمگیری بازتاب های داخلی را کاهش می دهند، وضوح، کنتراست، رنگ ها را بهبود می بخشند و شعله ور شدن را کاهش می دهند.
10. بررسی شارپنس و کنتراست
به لطف طراحی های اپتیکال پیچیده، لنزهای حرفه ای بهینه سازی شدهاند تا کیفیت تصویر بسیار بالایی را ارائه دهند که با وضوح بالا از مرکز به گوشه تصویری شارپ را ارائه می دهند. توجه ویژه ای به کاهش مشکلات و انحرافات نوری مختلف مانند انحراف رنگی و رنگ بندی داده شده است. همچنین لنزهای حرفه ای نیز به لطف طراحی ها و پوشش های نوری پیشرفته، رنگ های فوق العاده ای را ارائه می دهند.
خدمات تخصصی نمایندگی کانن : تعمیر لنز دوربین
11. قالب لنز دوربین
لنزهای مصرفی اغلب برای دوربین های سنسور کوچک تر APS-C ساخته می شوند. از آنجایی که سنسورهای کوچک تر فقط از ناحیه مرکزی قاب استفاده می کنند و گوشه های آن را برش می دهند، فقط از قسمت مرکزی لنزها به طور موثر استفاده می شود. برای کاهش هزینه و اندازه لنزهای مصرفی، سازندگان لنزهایی با دایره های تصویر کوچک تر ساختند. زیرا به هر حال گوشه ها هدر می روند.
12. بررسی دیافراگم ثابت
بیشتر لنزهای مصرفی لنزهای آهسته و با دیافراگم متغیر هستند. آن ها در شرایط کم نور عملکرد خوبی ندارند، زیرا نور بسیار کمتری نسبت به لنزهای حرفه ای وارد می کنند. دیافراگم آهسته آن ها به راحتی سیستم های فوکوس خودکار را گیج می کند و باعث خطاهای فوکوس در نور چالش برانگیز می شود. در مقابل، لنزهای حرفه ای عمدتا لنزهایی سریع تر و با دیافراگم ثابت هستند. تفاوت ها اغلب بسیار بزرگ است. برای مثال، لنز سوپرزوم با دیافراگم متغیر 18-200 میلیمتری f/3.5-5.6G در 200 میلی متر یک لنز f/5.6 است، در حالی که نیکون 70-200 میلیمتر f/2.8G بدون توجه به فاصله کانونی که انتخاب میکنید، در f/2.8 باقی میماند.
13. سرعت فوکوس خودکار
لنزهای درجه یک مصرف کننده اغلب با موتورهای فوکوس خودکار آهسته عرضه می شوند که اغلب برای عملکرد سریع کافی نیستند. از جمله این موارد می توان به فعالیت هایی مانند عکاسی از حیات وحش و ورزش اشاره کرد. از سوی دیگر، لنزهای حرفه ای معمولا دارای موتورهای فوکوس خودکار بسیار سریعی هستند که بلافاصله سوژهها را فوکوس میکنند. در لنزهای تله فوتو، تنظیمات فوکوس خودکار را می توان برای عکاسی دوربرد بهینه سازی کرد، که زمان تمرکز را بیشتر کاهش می دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر بخوانید: راهنمای عکاسی با دوربین dslr
14. اندازه لنز ثابت
اکثر لنزهای مصرف کننده در هنگام بزرگنمایی و یا فوکوس اندازه آن ها تغییر می کند (بسط یا جمع می شود). به همین دلیل، استفاده از فیلترها با چنین لنزهایی (با عناصر جلویی چرخان) نه تنها ناخوشایند است، بلکه در آینده نیز مستعد خرابی یا شکستن احتمالی هستند. برخی از عناصر نوری می توانند اضافه کاری را تغییر دهند، که می تواند به طور قابل توجهی بر وضوح، کنتراست و کیفیت کلی تصویر تاثیر بگذارد.
15. دقت بالای لنز دوربین
برای اطمینان از کیفیت تصویر بی نظیر، لنزها باید به دقت تولید شوند. این دقت شامل تنظیمات دقیق در عدسی ها و مکانیزم های داخلی است که هزینه های تولید را افزایش می دهد. این موارد نشان دهنده چالش های موجود در ساخت لنزهای با کیفیت بالا و دلایل پشت قیمت های بالای آن ها است. ارزش واقعی یک لنز خوب نه تنها در قابلیت های فنی آن بلکه در تاثیری که بر کیفیت نهایی تصاویر دارد، مشخص می شود.