اشتراک گذاری

اهمیت پس زمینه در عکاسی

پیش از آغاز بحث در رابطه با اهمیت پس زمینه در عکاسی، بهتر است به تعریف چند اصطلاح در عکاسی بپردازیم. منظور از پس زمینه در عکس  Background فضای کلی پشت سوژه اصلی است که در مرکز توجه شماست. در مقابل پیش زمینه یا Foreground در زبان انگلیسی به فضای پیش روی سوژه اصلی ارجاع داده می شود. حال که با این مفاهیم آشنا شدیم، به مبحث اهمیت پس زمینه در عکاسی خواهیم پرداخت. وقتی به بک گراند در عکاسی توجه نکنیم، در پایان یک روز عکاسی، تعداد زیادی عکس خواهیم داشت که برای ما بی ارزش هستند. 

زیرا علی رغم وضعیت خوب سوژه عکس، به علت استفاده نامناسب از پس زمینه، عکس شلوغ و یا بهم ریخته به نظر می رسد. این مطلب نشانگر اهمیت بک گراند عکس است.  اما سوال بعدی اینجاست که پس زمینه چگونه می تواند در عکس شما تاثیر گذار باشد؟ این اتفاق عموماً به دلیل عناصری در پس زمینه رخ می دهد که در هنگام عکاسی متوجه آنها نشده ایم و یا اهمیتی به آنها نداده ایم.

یک مثال برای درک بهتر اهمیت پس زمینه در عکاسی

برای درک بهتر اهمیت پس زمینه در عکاسی به عکس زیر توجه کنید. سوژه شما (در این عکس سنجاب) در زاویه و با ژستی مناسب برای عکاسی پرتره قرار گرفته است. اما در پشت سر سوژه شاخه ای از درخت به حالتی قرار گرفته است که به نظر می رسد به سر سوژه (سنجاب در این عکس) برخورد کرده است. احتمالا در هنگام عکاسی متوجه این شاخه نشده اید و یا برعکس مشکلی برای حضور این شاخه احساس نکردید.

اما وقتی عکس را در قابی بزرگتر می بینید، متوجه می شوید که این شاخه به شدت ذهن بیننده را از سوژه اصلی دور می کند.  مشکل می تواند با نوردهی اشتباه در پس زمینه بدتر هم بشود. اگرچه امکان تصحیح این مشکلات با نرم افزارهایی همچون فتوشاپ وجود دارد، اما اگر مثل بسیاری از عکاسان از اعمال بیش از حد ویرایش و تغییرات دیجیتالی در عکس فراری هستید، بهتر است پیش از گرفتن عکس پس زمینه عکس را به خوبی بررسی کنید.

پس زمینه در عکاسی
پس زمینه در عکاسی

شاخه درخت در پشت سر سوژه و در پس زمینه نگاه بیننده را منحرف می کند و باعث خراب شدن عکس می شود. 

انواع مختلف پس زمینه در عکاسی

در فرایند عکاسی پس زمینه به شیوه ای مثبت یا منفی تاثیرگذار خواهد بود. پس زمینه هایی با عنصر گمراه کننده عکس شما را به عکسی آماتور و در مقابل استفاده درست از انواع پس زمینه به عکس شما عمق و مفهوم می بخشند. شاید بتوان پس زمینه بوکه، پس زمینه با رنگ های مکمل و استفاده از محیط در پس زمینه را سه نوع پرکاربرد از بک گراند در عکاسی بدانیم. در ادامه بحث اهمیت پس زمینه در عکاسی به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.  

بیشتر بخونید: ترفندهای عکاسی در طبیعت

پس زمینه بوکه یا تکنیک تلالو نور

بسیاری از عکس های حیات وحش با استفاده از پس زمینه نرم و نور پراکنده (Diffused) استفاده شده است که با نام بوکه نیز شناخته می شود. بسیاری از عکاسان آماتور در عکاسی از حیات وحش برای ایجاد این نوع از پس زمینه دچار استرس می شوند زیرا محدودیت های موجود در ابزار عکاسی می تواند مانع از ایجاد آن شود. تنظیمات دوربین، فاصله سوژه از بک گراند و دوربین، تنظیمات لنز و دیافراگم همگی نقش موثری در ایجاد این نوع از پس زمینه دارند.

بک گراند در عکاسی

به لطف پس زمینه بوکه، جغد (سوژه) در حالتی سه بعدی نسبت به بک گراند قرار گرفته و تمرکز بیننده بر روی سوژه خواهد بود.

رنگ مکمل در پس زمینه

برخی از عکاسان در گامی فراتر سعی می کنند، پس زمینه عکس را به نحوی ثبت کنند که به لحاظ رنگ شناسی مکمل رنگ سوژه اصلی باشد. شما می توانید با استفاده از المان ها و عناصر طبیعی موجود در عکس به این تناسب رنگ دست پیدا کنید تا رنگ پس زمینه، رنگ غالب موجود در سوژه شما را تکمیل کند. البته به علت زحمت زیادی که خلق این نوع از پس زمینه نیاز دارد، بسیاری به دنبال ایجاد آن نمی روند. اما اگر قصد دارید عکسی با سبک آتلیه بگیرید، بهتر است از این تکنیک استفاده کنید. گاهی اوقات این اتفاق به طور طبیعی رخ می دهد و تنها کافیست تا شما خود را در موقعیت و زاویه درست نسبت به سوژه قرار دهید. در عکس های گرفته شده از طبیعت این هماهنگی با استفاده از گلها، بوته ها و برگ ها و دیگر عناصر طبیعی رخ میدهد.

پس زمینه در عکاسی

استفاده از رنگ آبی ساختمان های مرکز شهر در تکمیل رنگ قهوه ای نمای آجری ساختمان برای ایجاد عمق و تناسب رنگ

استفاده از محیط برای خلق پس زمینه

یکی از سبک های عکاسی حیات وحش که طرفداران زیادی پیدا کرده است، استفاده از محیط طبیعی در پس زمینه است. برای این منظور می بایست از دیافراگم کوچک و لنز های گسترده (Wide) استفاده کنید تا بتوانید از محیط در کنار سوژه عکس بگیرید. البته برای این منظور می بایست به سوژه نزدیکتر باشید که البته در عکاسی حیات وحش کار مشکلی نیست. البته نتیجه آن هیجان انگیز و تاثیرگذار خواهد بود.

بیشتر بخوانید: ریتم در عکاسی چیست؟

بک گراند عکس

استفاده از محیط طبیعی اطراف سوژه (سنجاب) برای خلق پس زمینه

5 روش موثر برای خلق پس زمینه

یک بک گراند خوب به عکس شما عمق و بار دراماتیک می بخشد و به بیان داستان سوژه می پردازد. برای خلق بک گراند خوب به جزییات در پس زمینه توجه کنید. روش های زیر به شما برای ایجاد بک گراند موثر در عکاسی کمک خواهد کرد: 

  • استفاده از پس زمینه آرام و خلوت
  • پر کردن فریم با سوژه برای پرهیز از عوامل منحرف کننده
  • استفاده از خطوط برای ایجاد عمق
  • استفاده از تضاد رنگ
  • تار کردن پس زمینه 
پس زمینه در عکاسی

استفاده از پس زمینه آرام و خلوت

پس زمینه عکس

پر کردن فریم با سوژه برای پرهیز از عوامل منحرف کننده

پس زمینه در عکاسی

استفاده از خطوط برای ایجاد عمق

بک گراند در عکاسی

استفاده از تضاد رنگ

پس زمینه در عکاسی

تار کردن پس زمینه

Rate this post