اشتراک گذاری

آموزش عکاسی زیر آب با موبایل به زبانی ساده

یکی از ایده های جذاب برای عکاسی، عکاسی زیر آب با موبایل است. معمولا این سبک منحصر به فرد عکاسی نیاز به استفاده از یک سری تجهیزات اختصاصی دارد. استفاده از یک دوربین مخصوص که لنز آن ضد آب است و می تواند با تنظیماتی ویژه از نمای زیر آب عکس بگیرد، در کنار نکاتی برای این سبک از عکاسی، مهم ترین اصول برای عکاسی زیر آب هستند. 

در این خصوص می توان از راهنمای خرید دوربین عکاسی برای خرید یک دوربین حرفه ای مناسب برای عکاسی زیر آب کمک گرفت. اما اگر از داشتن یک دوربین حرفه ای مخصوص محروم باشیم، آیا امکان عکاسی زیر آب با موبایل هم وجود دارد؟ برای عکس گرفتن زیر آب با گوشی، مهم ترین مانع ضد آب کردن گوشی مورد نظر است تا بتوان از آن در زیر آب هم استفاده کرد. 

در نتیجه در درجه اول باید تجهیزات مورد نیاز را تهیه کرد و سپس با دنبال کردن یک سری اصول و نکات برای عکس گرفتن زیر آب، از گوشی که اکنون مجهز شده و برای استفاده زیر آب مناسب است، برای عکاسی بهره برد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با نحوه عکاسی زیر آب با موبایل آشنا کنیم.

آموزش عکاسی زیر آب با موبایل به زبانی ساده

تجهیزات مورد نیاز برای عکاسی زیر آب

همانطور که پیش از این هم گفته شد، در درجه اول برای عکس گرفتن زیر آب با گوشی به تجهیز موبایل مورد نظر احتیاج دارید، به نحوی که بتوان از آن در زیر آب نیز استفاده کرد. برای ضد آب کردن گوشی به یک قاب و بدنه مقاوم در برابر آب و ترجیحا یک کیف ضد آب نیاز است. 

توجه داشته باشید که حتما باید از انواع قاب های ضد آب برای عکاسی زیر آب با موبایل استفاده کنید. این قاب ها ساختار و عملکردی متفاوت دارند و کاملا در برابر نفوذ آب و رطوبت مقاوم اند. نکته دیگر این که هریک از این قاب ها مشخصات ویژه ای دارند و تنها می توانند تا یک عمق به خصوص از گوشی در برابر نفوذ و آسیب آب محافظت کنند. بیشتر از یک مقدار مشخص شده، فشار آب می تواند از این قاب های ضد آب هم رد شود و به گوشی آسیب برساند. 

در نتیجه مهم است که قبل از خرید این قاب ها و استفاده از آنها برای عکاسی زیر آب، حتما از مقاومت و کارایی بالای آنها اطمینان حاصل کنید تا آسیبی به گوشی تان وارد نشود. حتی برای اطمینان از ضد آب بودن قاب انتخابی می توان قبل از عکاسی در محیط بیرون، یک بار در خانه کارایی و ضد آب بودن قاب را تست کرد.

تنظیم و آماده سازی گوشی برای عکاسی زیر آب

بعد از این که گوشی از نظر فیزیکی برای عکاسی زیر آب آماده شد، نوبت به انجام تنظیمات مورد نیاز می رسد. در نظر داشته باشید که گوشی در زیر آب مانند حالت روتین کار نمی کند و خصوصا به دلیل استفاده از قاب و محافظ بدنه نفوذ ناپذیر، کار با دستگاه خصوصا صفحه نمایش آن بسیار سخت است. 

در اکثر موارد برای عکاسی زیر آب با موبایل، استفاده از صفحه نمایش گوشی مشکل ساز می شود. در نتیجه بهتر است قبل از قرار دادن گوشی در محافظ و قرار دادن آن زیر آب، دوربین را روی حالت مد نظر تنظیم کرد و از همه مهم تر گوشی را در حالتی قرار داد که نمایشگر آن خاموش نشود. توصیه دیگر این که بهتر است گوشی را روی حالت پرواز قرار دهید تا هیچ تماس یا پیام احتمالی در حین عکس گرفتن زیر آب با گوشی دردسرساز نشود. 

بهتر است تمام تنظیمات مورد نظر از جمله تم عکاسی، سوژه مورد نظر، تنظیمات نور و پس زمینه عکس و مواردی از این دست را از پیش تنظیم و مشخص کرده باشید تا در زمان گرفتن عکس های زیر آب با مشکلی مواجه نشوید. این تنظیمات و کاری که می خواهید در روز عکاسی انجام دهید را یک بار در خانه تمرین کنید و تمام برنامه ها و تنظیمات را از قبل در نظر بگیرید.

نکات مهم در عکاسی زیر آب

هر سبک عکاسی نیازمند رعایت کردن یک سری نکات و اصول است تا عکس ها کیفیت لازم را داشته باشند. برای مثال در نکات مهم عکاسی در بهار باید تجهیزات مناسب را به همراه داشت و به تنظیمات نور و ترکیب بندی های مناسب این فصل توجه کرد. در عکاسی زیر آب با موبایل نیز همین موارد مطرح می شوند. 

مهم ترین شاخصه های این سبک عکاسی نیز توجه به میزان نوردهی و شفافیت تصاویر است. ساعتی که در حال عکاسی هستید، ابری بودن یا آفتابی بودن هوا، سایه داشتن یا نداشتن و هر حالت دیگری می تواند روی کیفیت و زیبایی عکس ها تاثیر داشته باشد. در نتیجه حتما تایم طلایی عکاسی را برای عکس گرفتن از زیر آب با گوشی انتخاب کرده و میزان شفاف بودن و تمیزی آب را نیز در نظر بگیرید. هرچه آب تمیزتر و شفاف تر باشد، کیفیت و جلوه عکس ها نیز بیشتر خواهد بود. 

نکته دیگر این که بهتر است برای عکس گرفتن زیر آب با گوشی حتما زاویه های مختلف را امتحان کنید تا بهترین شات ها را داشته باشید. انتخاب تایم مناسب برای عکاسی زیر آب با گوشی، انتخاب نور و روشنایی مناسب، توجه به تمامی جزئیات جذابی که در زیر آب وجود دارد و … همگی می توانند برای گرفتن عکس های زیبا زیر آب به شما کمک کنند.

خلاقیت در عکاسی با موبایل زیر آب

در کنار اصول ثابت عکاسی و تنظیماتی که دوربین موبایل باید برای عکس گرفتن زیر آب داشته باشد، گاهی زیباتر شدن عکس ها مربوط به میزان خلاقیت فردی عکاس است. در عکاسی زیر آب با موبایل نیز خلاق بودن و استفاده از فرصت هایی که در فضای زیر آب در دسترس است اهمیت بسیار زیادی دارد. 

برای مثال نورها و سایه هایی که در زیر آب تشکیل می شوند و نقطه ای که این سایه ها و رگه های نور خورشید با هم ادغام می شوند می تواند یک سوژه عالی برای عکاسی باشد. می توان از زاویه پایین به بالا عکاسی کرد تا عکس ها با انعکاسی که نور در زیر آب به وجود می آورد بسیار زیباتر و چشم گیرتر شوند. 

استفاده از تاری عکس ها در زیر آب یا حتی حباب هایی که در زیر آب تشکیل می شود به شکلی خلاقانه، تفاوت عکاسی حرفه ای و مبتدی در زیر آب را نشان می دهد. سعی کنید از تمامی جزئیات دریایی مانند ماهی ها، جریان آب، سبزه ها و گیاهان زیر آب در صورت وجود یا هر سوژه دیگری برای عکس گرفتن زیر آب با گوشی استفاده کنید تا عکس های زیباتری خلق کنید.

استفاده از ابزارهای ویرایشی در عکاسی زیر آب

استفاده از ابزارهای ویرایشی در عکاسی زیر آب

عکس گرفتن زیر آب با گوشی کار آسانی نیست و همیشه هم عکس ها با کیفیت مد نظر گرفته نمی شوند. اما به هر حال این جاست که می توان از پیشرفت فناوری در عکاسی کمک گرفت و عکس های گرفته شده از زیر آب را زیباتر و حرفه ای تر کرد. در قدم اول که بهترین گزینه دنبال کردن تکنیک های حرفه ای عکاسی برای عکس گرفتن از زیر آب است. دومین مورد هم کمک گرفتن از تنظیمات حرفه ای دوربین خود گوشی برای این عکس هاست. 

خصوصا در گوشی های پیشرفته تر که دوربینی حرفه ای تر و کارامدتر دارند، می توان از این تنظیمات برای عکاسی زیر آب با موبایل استفاده کرد. در این گوشی ها فیلترها نوری و رنگی دقیق و با کیفیتی وجود دارد که می توانند به ارتقای کیفیت عکس های زیر آب کمک زیادی کنند. 

اما در نهایت ابزارهای ویرایشی کامپیوتری مانند نرم افزارهای فتوشاپ وجود دارند که می توان از آنها برای ویرایش عکس های گرفته شده زیر آب کمک گرفت تا مشکلات احتمالی موجود در عکس ها را برطرف کرد. با تنظیم کردن نور و رنگ ها در این برنامه یا حذف برخی جزئیات و سایه ها، می توان حس و حال و کیفیت عکس های زیر آب را بهبود بخشید.

5/5 (2 امتیاز)