اشتراک گذاری

عکاسی بوکه چیست؟

با پیشرفت دوربین های عکاسی، تکنیک های عکس گرفتن هم تنوع بیشتری یافته و امروزه می توان با استفاده از دوربین های حرفه ای که در دسترس است و انجام یک سری تنظیمات و به کار گرفتن افکت های مختلف، عکس هایی بسیار جذاب گرفت. یکی از تکنیک های عکاسی، عکاسی بوکه است. بوکه در عکاسی هم مانند سایر روش ها متکی به انجام یک سری تنظیمات است. بوکه در واقع یک نوع افکت عکاسی است. در این مقاله از نمایندگی کانن بررسی می کنیم که عکاسی بوکه چیست و برای گرفتن چه نوع عکس هایی از آن استفاده می شود.

عکاسی بوکه

عکاسی بوکه برای چه نوع عکس هایی است؟

بوکه یا به انگلیسی همان Bokeh نوعی افکت عکاسی است. معنای لغوی بوکه، بلور است که به معنای محو کردن تصویر است. این نوع افکت می تواند تصاویری مات و هنری را ثبت کند و به این ترتیب بیشتر از آن برای گرفتن عکس های هنری که در آن سوژه از فوکوس دوربین خارج شده و اطراف آن مات تر است استفاده می شود.

با استفاده از عکاسی بوکه می توان تصاویر بصری بسیار زیبایی را ایجاد کرد. معمولا تصاویری نامفهوم که مشخصات زیبایی شناسی را هم دارند را تصاویر بوکه در نظر می گیریم. یک تصویر بوکه می تواند شامل پس زمینه و دایره های نورانی، نامفهوم و پراکنده در یک عکس باشد که معمولا اینها نتیجه نمایش دادن انعکاس نور توسط لنز دوربین است.

مهمترین ویژگی های بوکه در عکاسی چیست؟

نامفهوم بودن تصاویر تنها ویژگی بوکه در عکاسی نیست. همانطور که گفته شد این تصاویر مات و مبهم باید کارکرد بصری و زیبایی شناسی نیز داشته باشند. علاوه بر این یک هدف دیگر استفاده از بوکه در عکس گرفتن افزودن تمرکزبخشی به تصاویر است. به این ترتیب عکاس با تار کردن بخشی از تصاویر عمدا توجه مخاطب را به آن قسمت ها جلب می کند.

بوکه هایی که نتیجه یک کار حرفه ای و تنظیمات کامل دوربین هستند ساختاری کاملا مات و بسیار نرم دارند. در یک بوکه خوب پس زمینه ها به درستی انتخاب می شوند و از همه مهمتر پس زمینه به خوبی از سوژه های اصلی متمایز می شوند. اگر این تمایز به خوبی انجام نشود عکاسی بوکه نتیجه ای که باید را نخواهد داشت.

مهمترین عوامل در ایجاد یک تصویر بوکه

همانطور که گفته شد تمام عکاسی بوکه متکی به انجام تنظیمات مناسب دوربین عکاسی است. فاکتورهایی مانند نوع لنز، عمق میدان، میزان فوکوس، انتخاب پس زمینه مناسب، اندازه دیافراگم، دور شدن از پس زمینه، فاصله مناسب بین سوژه و پس زمینه و مواردی از این دست همگی در تعیین این که یک عکاسی بوکه چطور دیده شود تاثیر دارد و کیفیت آن را تعیین می کند. در مقاله آشنایی با اصطلاحات رایج عکاسی می توانید بیشتر با هر یک از این موارد آشنا و تاثیر آنها در عکاسی آشنا شوید. در ادامه به هر یک از این موارد بیشتر می پردازیم.

تاثیر عمق میدان

یکی از مهمترین فاکتورها در عکاسی بوکه با کیفیت، تعیین عمق میدان مناسب است. با استفاده از تغییر درجه دیافراگم می توان عمق میدان را تعیین کرد. هر چقدر دیافراگم گشوده تر باشد، عمق میدان بهتری برای گرفتن تصاویر بوکه خواهیم داشت. بخش هایی که درون عمق میدان باشند واضح بوده و بخش های خارج از عمق میدان مات و تار هستند.

انتخاب دیافراگم مناسب

در ادامه مطلب قبلی، انتخاب و تنظیم دیافراگم نیز یکی از عوامل مهم گرفتن تصاویر بوکه با کیفیت است. اگر دیافراگم بسته باشد گرفتن بوکه در عکاسی غیر ممکن است. به نسبت هر چقدر دیافراگم لنز را بازتر و گشادتر انتخاب کنیم، بوکه های با کیفیت تری هم خواهیم داشت. دلیل آن هم این است که شما با بستن دیافراگم تا آخرین سطح، عمق میدان را افزایش می دهید. به این ترتیب تمام تصویر درون عمق میدان قرار می گیرد و تصاویر شما واضح می شوند.

در نتیجه هیچ تصویر بوکه ای نخواهید داشت. اما اگر دیافراگم را باز کنید با کم کردن عمق میدان می توانید عکاسی بوکه با کیفیت تر و بهتری داشته باشید. برای این که بتوانید یک دیافراگم با حداکثر گشودگی را داشته باشید، باید از یک لنز مناسب عکس های بوکه استفاده کنید.

انواع تصاویر بوکه بر اساس نوع لنز دوربین

انتخاب لنز مناسب بخش مهم دیگر کاری است که باید برای عکاسی بوکه انجام دهید. یکی از مهمترین موارد در کیفیت تصاویر بوکه مشخصات نوری لنزهای مورد استفاده روی دوربین است. نوع لنزی که روی دوربین استفاده می شود مستقیما روی کیفیت بوکه ها تاثیر می گذارد. لنزهای مختلف شکل بوکه های متفاوتی را ایجاد می کند. برای مثال با لنزهای آینه ای بدون دیافراگم می توان عکس های بوکه ای دوناتی را ایجاد کرد.

این بوکه ها شکل های دایره ای شکل زیبایی دارند. با استفاده از عدسی های آسفریکال می توان بوکه های پیازی را به وجود آورد که از نظر بصری واقعا جذاب اند. یک سری از لنزها هم هستند که می توان آنها را برای ایجاد بوکه های مختلف به هر شکل دلخواه تنظیم کرد. به این لنزها، لنزهای تله فوتو گفته می شود که از آنها برای عکاسی پرتره استفاده می شود. با این حال در کل لنزهایی با دیافراگم f2.8 و کمتر و لنزهای تک کانونی یا پرایم بهترین نوع لنز برای عکاسی بوکه است.

چطور یک تصویر بوکه بسازیم؟

حالا که با مهمترین معیارها و فاکتورها برای عکاسی بوکه آشنا شدیم بهتر است یک توضیح کلی در مورد نحوه ساختن بوکه در عکاسی نیز بدهیم. برای این که بتوان با یک دوربین عکاسی یک تصویر بوکه را ایجاد کرد، ابتدا باید سوژه و موضوع عکاسی خود را تعیین کنید و به آن نزدیک شوید. برای این منظور می توانید از یک لنز تله فوتو کمک بگیرید. حالا روی موضوع اصلی فوکوس کرده و سعی کنید تا حداقل تا فاصله دو متری سوژه اصلی هیچ سوژه دیگری قرار نداشته باشد.

این مورد روی کیفیت نهایی بوکه ای که ایجاد می کنید تاثیر دارد. حالا دوربین خود را به نحوی تنظیم کنید که با سوژه مورد نظر در یک سطح قرار بگیرد. دقت کنید که پس زمینه سوژه را به درستی انتخاب کنید تا کیفیت بوکه بالا باشد. این پس زمینه نباید یک دست و تک رنگ باشد. حالا دیافراگم دوربین عکاسی خود را تا جای ممکن باز کنید و عکس خود را بگیرید.

ساخت تصویر بوکه در فتوشاپ

نرم افزارهای عکاسی مانند فتوشاپ هم می توانند به شما در ایجاد تصاویر بوکه کمک کنند. اگر به دوربین عکاسی مناسب و تجهیزات مورد نیاز عکاسی بوکه دسترسی ندارید می توانید در برنامه فتوشاپ تصاویر بوکه خود را ایجاد کنید. تنظیمات Field Blur در این برنامه برای ساخت عکس های بوکه است.

 

در برنامه می تواند با افکت های بلور نرم افزار، تصاویر بوکه مورد نظر را ایجاد کرد و بعد از انجام تغییرات مورد نیاز، آنها را ذخیره کرد. در نتیجه بوکه در عکاسی با استفاده از نرم افزار هم امکان پذیر است.

5/5 (1 امتیاز)