شاید شما هم جزو کسانی باشید که به عکاسی علاقه دارید و هر از چند گاهی از مناظر و سوژه های اطراف خودتان عکس های جذابی می گیرید. حتی ممکن است در دوره های مقدماتی تا پیشرفته عکاسی نیز شرکت کرده باشید و تا حدودی با عکاسی حرفه ای آشنایی داشته باشید. اگر کمی در این زمینه مهارت دارید می توانید به فکر راه اندازی یک کسب و کار خانگی مانند راه اندازی استودیو خانگی عکاسی خود باشید.
انجام این کار مزیت های زیادی دارد که مهم ترین آن این است که به شما این امکان را می دهد در شروع مسیر شغلی خود و با کمترین میزان بودجه، کسب و کار خود را راه اندازی کنید. این موضوع می توانید نقش مهمی در روند پیشرفت شما داشته باشد و به شما به عنوان یک عکاس که در ابتدای مسیر حرفه ای خود است این فرصت را بدهد که قدم های محکم تری در این مسیر بردارد. اگر شما هم به فکر راه اندازی استودیوی خانگی خود هستید و نمی دانید دقیقا از کجا و چطور باید شروع کنید در این مقاله با نمایندگی کانن همراه باشید تا به شما در خصوص نحوه راه اندازی استودیو خانگی عکاسی اطلاعات مورد نیازتان را ارائه دهیم.
دلایل راه اندازی استودیو خانگی عکاسی
اول از هر چیزی باید دلایلی که می خواهید یک استودیوی خانگی برای عکاسی کردن را راه اندازی کنید بشناسید و ببینید انجام این کار چه مزیت هایی برای شما دارد. اول از همه این که این فرصتی است که می توانید از طریق آن یک کسب و کار سودآور را راه اندازی کنید و به درآمدی هر چند اندک برسید. دومین مورد این که با راه اندازی استودیو خانگی عکاسی شما می توانید تا میزان زیادی در هزینه های خود صرفه جویی کرده تا به جای صرف هزینه روی استودیوهای حرفه ای عکاسی، روی تقویت مهارت ها و تجهیزاتی که لازم دارید تمرکز کنید. مورد بعدی این که اگر هنوز برای راه اندازی یک استودیوی عکاسی حرفه ای و ورود به این حرفه مردد هستید و تصمیم قطعی خود را نگرفته اید، داشتن یک استودیوی خانگی عکاسی با کمترین هزینه می تواند گزینه خوب و مقرون به صرفه ای برای سنجش این موضوع برای شما باشد.
مراحل راه اندازی استودیوی خانگی عکاسی
به هر حال اگر تصمیم به راه اندازی استودیوی خانگی عکاسی خود گرفتید باید مطابق مراحل زیر استودیوی خود را راه اندازی کنید.
ابتدا مکان مناسب را انتخاب کنید
اولین گزینه برای راه اندازی استودیوی خانگی عکاسی انتخاب یک مکان مناسب در خانه است که بتوان آن را به یک استودیوی عکاسی تبدیل کرد. اول از همه شما به دیوارهای عریض و پهنی نیاز دارید که بتوانید تجهیزات بکگراند عکس ها را روی آنها نصب کنید. مورد مهم بعدی در انتخاب فضای مناسب برای عکاسی، فضای آزاد در دسترس است. شما به یک فضای مناسب و آزاد نیاز دارید تا بتوانید تجهیزات عکاسی خود را به راحتی در آن جای دهید. جریان نوری که به اتاق می تابد، میزان نورهای مصنوعی، تعداد پنجره ها و مواردی از این دست هم باید در زمان انتخاب مکان مناسب برای استودیوی عکاسی در نظر گرفت. سعی کنید فضای شما نورگیر باشد و تا حد امکان از جریان نور طبیعی استفاده کنید تا مشکلات کمتری برای تنظیم نوردهی و کنترل رنگ عکس ها داشته باشید. ایده آل ترین فضا، اتاقی با پنجره های بزرگ و نور مناسب است.
انتخاب استراتژی های نورپردازی
دومین چیزی که در زمان راه اندازی استودیوی خانگی عکاسی باید به آن توجه کنید، استراتژی های نورپردازی است. نورپردازی مهم ترین شاخصه در امر عکاسی است و این کار به میزان زیادی به نورپردازی مناسب وابسته است. بهتر است تا جای ممکن از مقرون به صرفه ترین تجهیزات و گزینه ها برای نورپردازی فضای خود استفاده کنید. نحوه چیدمان فضا، کنترل نورهای طبیعی که به اتاق می تابد، پرده ها، نورهای مصنوعی و برخی از تجهیزات ابتدایی نورپردازی در عکاسی می تواند به شما کمک کند. بهتر است در این زمینه با یک فرد حرفه ای تر مشورت کنید تا بهترین گزینه ها و در عین حال کم هزینه ترین ها را انتخاب کنید.
هدف و زمینه عکاسی خود را تعیین کنید
قبل از این که به مرحله بعدی راه اندازی استودیو عکاسی خانگی یعنی تهیه تجهیزات مورد نیاز بروید، باید در نظر بگیرید که به چه نوع سبک عکاسی علاقه دارید. از عکاسی خبری گرفته تا عکاسی از طبیعت، عکاسی از اشیا، عکاسی صنعتی، عکاسی تبلیغاتی و عکاسی پرتره همگی می توانند سوژه عکاسی شما باشند. بسته به این که کدام زمینه مد نظر شماست ممکن است به تجهیزات متفاوت تری نیاز داشته باشید. برای مثال قطعا گزینه های ضروری برای عکاسی تبلیغاتی با عکاسی پرتره متفاوت است. بنابراین قبل از شروع به تهیه تجهیزات استودیوی عکاسی خود به این موضوع خوب فکر کنید تا مجبور به خرید لوازمی که شاید به آنها نیازی نداشته باشید هم نشوید. بهتر است در این زمینه اطلاعات کافی را جمع آوری کنید. برای مثال اگر می خواهیم یک عکاس تبلیغاتی خوب شویم باید بدانیم که چگونه در منزل عکس تبلیغاتی خوب بگیریم یا برعکس برای عکاسی پرتره هم باید با بهترین تکنیک های این سبک عکاسی آشنا شد.
تجهیزات اولیه عکاسی را تهیه کنید
حالا نوبت به مرحله اصلی کار می رسد. شما باید تجهیزات اولیه برای راه اندازی یک استودیوی عکاسی را تهیه کنید. انتخاب تجهیزات اولیه می تواند کمی چالش برانگیز باشد. در نظر داشته باشید که در ابتدای مسیر شما به تمام ابزار و تجهیزات عکاسی نیاز ندارید و تنها داشتن برخی گزینه های اصلی و اولیه می تواند برای شما کافی باشد. کمی امتحان کردن گزینه ها و آزمون و خطا کردن برای این که ببینید کدام موارد بیشتر و بهتر برای شما کار می کند مفید است. گاهی اوقات حتی می توان با کمی خلاقیت به خرج دادن از خرید تجهیزات اصلی نیز تا حدودی بی نیاز شد و از یک سری وسایل ساده تر برای تجهیز کردن استودیوی خانگی خود بهره برد. شما می توانید برای راه اندازی استودیو خانگی عکاسی خود یک لیست از مواردی که قطعا به آنها نیاز دارید تهیه کرده و بر اساس اولویت آنها را خریداری کنید. ممکن است به تمام این تجهیزات در همان شروع کار نیاز نباشد.
برای راه اندازی یک استودیو خانگی عکاسی به چه تجهیزاتی نیاز است؟
سوال مهمی که قطعا برای اکثر شما پیش می آید این است که کدام تجهیزات عکاسی برای راه اندازی یک استودیوی خانگی ضرورت بیشتری دارند و شما به چه مواردی قطعا نیاز خواهید داشت. اولین مورد قطعا دوربین های عکاسی مناسب و حرفه ای است. به دنبال انتخاب بهترین دوربین های عکاسی از برندهای معروف باشید. سپس سعی کنید لنزها و سایر تجهیزات حرفه ای دوربین را نیز تا جای ممکن تهیه کنید. لامپ و تجهیزات نورپردازی مورد دیگری است که برای راه اندازی استودیو خانگی عکاسی خود به آن نیاز خواهید داشت. یک لامپ و رفلکتور قطعا می تواند در کار شما یک ضرورت باشد. علاوه بر این برای افکت دادن به عکس ها و ایجاد سایه ها در عکاسی شما به تجهیزات حرفه ای تری مانند کیت فلاش چتری استودیویی، فلاش های مرسوم استودیویی، تریگر فلش برای کنترل از راه دور فلش، اصلاح کننده های نور، سه پایه دوربین، رادیو تریگر، خیمه عکاسی خصوصا اگر می خواهید عکس های تبلیغاتی بگیرید، میز و صندلی متحرک برای عکاسی پرتره و استندهای لامپ و پس زمینه های مناسب از اصلی ترین تجهیزاتی است که قطعا به آنها نیاز خواهید داشت. البته ممکن است در کنار این موارد به ابزارهای دیگری هم بسته به شرایط فضای انتخابی نیاز داشته باشید که باید در ادامه آنها را در نظر بگیرید.
از تکنولوژی عقب نمانید
مهارت عکاسی در عصر امروز تنها به خلاقیت و توانایی شما و کیفیت دوربین عکاسی وابسته نیست. نرم افزارهای ویرایش عکس و فیلم هم نقش مهمی در چگونگی کار شما دارند. بنابراین باید همزمان با راه اندازی استودیو خانگی عکاسی تان، روی کار با نرم افزارهای ضروری هم کار کنید و بتوانید عکس های تان را خودتان ویرایش کنید. نرم افزارهایی مانند فتوشاپ یا لایت روم از جمله ابزارهای اصلی در حرفه عکاسی هستند. همچنین می توانید مهارت های عکاسی خود را هم همزمان تقویت کنید و با آشنایی با اصطلاحات رایج عکاسی، توانایی و دانش عکاسی خود را ارتقا دهید.
از استودیوی خود تست بگیرید
حالا که همه چیز را آماده کردید بد نیست برای اطمینان از این که همه شرایط و تجهیزات در بهترین و کارامدترین حالت ممکن قرار دارند یا نه، از استودیوی خود تست بگیرید و شرایط آن را بررسی کنید. این آزمایش کردن چند مزیت دارد. اول این که متوجه می شوید که تا چه حد به تمام جزئیات فکر کرده اید و قدم های درستی را برداشته اید یا خیر. دومین مورد این که قبل از شروع عکاسی برای مشتریان خود می توانید کم و کاستی های احتمالی را شناسایی کرده و آنها را برطرف کنید تا به این ترتیب توانایی های شما زیر سوال نرود. قطعا شما می خواهید بهترین حرفه خود باشید؛ حتی در زمان راه اندازی استودیو خانگی عکاسی تان.