عکاسی از حیوانات خانگی، یکی از جذاب ترین سبک های عکاسی است که دارندگان پت، علاقه زیادی به آن دارند. حرکات ناگهانی حیوانات اگر به موقع ثبت شوند، عکس های جذاب و منحصربفردی خلق می کنند که در فضای بیرون از خانه، شانس کمتری برای ثبت آنها وجود دارد. البته همین حرکات ناگهانی، عکاسی از حیوانات خانگی را چالش برانگیز هم می کند. به همین دلیل برای عکاسی از پت، نیاز به اعمال تنظیمات خاصی در دوربین و البته آشنایی با یک سری ترفندها و نکات ویژه است. در ادامه این مقاله، عکس گرفتن از حیوانات خانگی را به شما آموزش داده و برخی از مهم ترین نکات برای این سبک عکاسی را معرفی می کنیم.
تنظیمات دوربین برای عکاسی از حیوانات خانگی
تنظیمات دوربین در تمام سبک های عکاسی اهمیت دارد و با اصلاح این بخش و انتخاب گزینه های مناسب، می توان بهترین عکس ها را، حتی گاهی با دوربین های رده پایین ثبت کرد. نکته ویژه در مورد تنظیمات دوربین برای عکاسی از پت، جنب و جوش حیوانات است؛ این مسئله خود نیازمند سبک ویژه ای از تنظیمات است تا تاثیر حرکات در عکس هایی نهایی به حداقل برسد. نکات زیر به شما کمک می کنند که بهترین تنظیمات دوربین را برای عکاسی از حیوانات انتخاب کنید تا در نهایت، عکس هایی خاص و دیدنی ثبت کنید.
فلاش ممنوع!
یکی از بدترین کارهایی که هنگام عکاسی از حیوانات می توانید انجام دهید، استفاده از فلاش است. حتی اگر نور محیط کم است، مثلا از طویله یا اصطبل عکس می گیرید، نباید برای جبران کمبود نور از فلاش کمک بگیرید؛ تنظیمات ISO به شما کمک می کند که این کمبود نور را جبران کنید. اگر حیوانات حرکت می کنند و ممکن است عکس ها نویز زیادی داشته باشند، از اطرافیان خود بخواهید که تا حدی که حیوان اذیت نشوند، آن را نگه دارند.
معجزه عکس برداری متوالی
برای عکاسی از حیوانات خانگی، می توانید از حالت عکس برداری متوالی یا پی در پی کمک بگیرید. البته دو یا سه عکس پشت سر هم کافی است و بهتر است با سه عکس به دوربین استراحتی دهید تا بافر آن خالی شده و دوباره آماده عکاسی شود. با این کار، حرکات سریع و غیر قابل کنترل حیوانات به عاملی برای زیباتر شدن عکس تبدیل می شود.
استفاده از فوکوس اتوماتیک
کار دیگری که تنظیمات دوربین برای عکاسی از حیوانات خانگی را بهتر می کند، استفاده از فوکوس اتوماتیک است. حرکات دائمی حیوانات، به خصوص گربه ها و سگ های بازیگوش، مانع از فوکوس دستی مناسب می شود. بنابراین فوکوس پیاپی یا متوالی (Continuous AF) کمک می کند که وقتی دکمه شاتر تا نیمه پایین باشد، دوربین با تکان خوردن سوژه فوکوس خود را تغییر داده و عکس های واضح تری بگیرد.
توجه به نقاط فوکوس
برای عکاسی از پت، بهترین کار استفاده از یک نقطه فوکوس است؛ به این ترتیب کنترل بیشتری روی نقطه فوکوس دارید. درواقع با این کار، حتی اگر حیوان حرکت کند، می توان نقطه فوکوس را نزدیک به نقطه قبلی تنظیم کرد
تعادل رنگ سفید
در صورت استفاده از نور مصنوعی برای عکاسی از حیوانات خانگی، تنظیم تعادل رنگ سفید (White balance) دشوار می شود. به همین دلیل بهتر است تعادل رنگ را در حالت اتوماتیک و خودکار انجام دهید. در اکثر اوقات دوربین در تراز سفیدی خوب عمل می کند و نور مناسبی ثبت می کند که اگر با فرمت RAW عکس هایتان را بگیرید، در صورت ثبت نور به شکل نادرست می توانید بعدا آن را درست تنظیم کنید.
عکاسی پشت قفس
در ادامه آموزش عکاسی از حیوانات خانگی، عکاسی از پشت قفس هم ترفند خوبی برای این کار است. اگر قرار است از داخل قفس عکس بگیرید، دوربین را تا حدی به قفس نزدیک کنید که لنز به میله ها بچسبد. در این حالت وقتی روی حیوان مورد نظر فوکوس کنید، میله ها آنقدر محو هستند که به راحتی دیده نمی شوند.
ایزوی خودکار
برای عکاسی از حیوانات خانگی، باید ایزو را نیز روی حالت خودکار تنظیم کنید. در برخی از دوربین ها، این گزینه راهی است برای استفاده از پایین ترین مقدار ایزو در کنار سرعت شاتری که لرزش دست را ثبت نکند. وقتی شرایط نور مدام تغییر می کند، ایزوی خودکار به شما کمک می کند که شرایط را کنترل کنید.